Sayfalar

HOŞGELDİNİZ, ŞEREF VERDİNİZ...

4 Ocak 2011 Salı

Makine dayanır mı?


Tamer KORKMAZ / YENİ ŞAFAK 04.01.2011

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, evinde geçirdiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırılmış, gerekli tıbbi müdahale yapılmış...

Çok şükür, SP liderinin endişe verici bir sağlık problemi bulunmuyor.

Kendisine acil şifalar diliyorum.

*

Erbakan'a nazar değmiş olmalı...

Seksen üç yaşında aktif siyasete dönerek genel başkanlık koltuğuna oturan Necmettin Erbakan...

Son haftalarda eski günlerini hatırlatırcasına ekranlarda dolaşmaya başlamış, hatta önceki gün "Zekamı ölçmeye makine dayanmaz!" diyerek Radikal'e kapak bile olmuştu.

Oradaki röportajda, en çok Erbakan'ın Muhsin Batur'la ilgili anlattıkları güldürdü, beni...

12 Mart Muhtırası'nın önde gelen isimlerinden biri olan Orgeneral Muhsin Batur'a "Üç seans ders vermiş" Erbakan; sonunda "acayip etkilenen" Batur "Dünyamı değiştirdiniz" demiş!..

Erbakan'ı İsviçre'den getirten orgeneraldi, Batur Paşa!

Şu "tesadüf"e bakınız ki...

1973 genel seçimlerinde sağ oylar parçalanmış, Türkiye 70'li yıllarda sürekli koalisyon hükümetleri ile yönetilmiş, siyasal istikrarsızlığın cenderesine düşmüştü.

*

Erbakan, geçen Ekim'deki kongrede "özel asansörle" SP Genel Başkanlık koltuğuna otururken, gayet tabii İsviçre'den falan gelmiyordu.

Kürsü hizasına kadar asansörle yükseltilen Erbakan...

Numan Bey'den "Kurtulmuş" olmanın mutluluğuyla partilileri selamlıyordu!

Bu siyasi atraksiyon, yıllar önce Gırgır mizah dergisi sayfalarında doğan çizgi kahraman Zihni Sinir'in akla ziyan "proce"lerine bile taş çıkartacak kadar zekice idi!

Deniz Baykal'ın on iki yıl önceki bir kurultayda Ricky Martin şarkısıyla bir Süpermen edasında sahneye inmesi hala konuşulur.

Seksen üç yaşındaki Erbakan'ın asansörle kongredeki kürsüye yükseltilmesi atraksiyonu, sağlık şartlarından doğan mecburiyet nedeniyle yapılmış olsa da; Baykal'ın yakın siyasi tarihimizde çok tartışılmış o meşhur "gösterisi"nin pabucunu dama atmayı başarmıştır!

*

Erbakan'ın bu yaşında partisinin başına geçerek genel seçimler öncesinde AKP'ye karşı bayrak açması, Demirel'in yakın çevresindeki "Yeminli Babacı"ları da heyecanlandırdı!

Öyle ki...

Güniz Sokak yakınlarından "Süleyman Bey, seksen altı yaşına rağmen Erbakan'dan daha dinç, o da artık daha fazla gecikmeden sahneye çıkmalı" nidaları yükseliyor!

Kara mizahın kanununu yeniden yazmaya çabalayan, siyasi hayallerden fal tutan bu "anakronik" lakırdılar, gayet tabii mizah dergilerini zor durumda bırakabilecek bir istidat sergiliyor.

*

Bu arada, daha başka hayallerin gerçekleşmesini bekleyenler, siyasi mühendislik gayretiyle koşturanlar var.

Belli ki, bazıları "Erbakan'lı SP, genel seçimde AKP'den ne kadar oy koparabilirse o kadar iyidir" hesabında...

Dahası, AKP'ye karşı sağda birkaç partiden müteşekkil bir siyasi blok oluşturma arzusunda olanları biliyoruz.

Erbakan'ın "asansörle" SP'nin genel başkanlık koltuğuna oturmasından sadece birkaç gün sonra, Sözcü gazetesinde...

"Cindoruk ve Erbakan'ın, Abdüllatif Şener ve Sadettin Tantan gibi isimleri de yanlarına alıp AKP'ye rakip olmaya hazırlandıkları" iddia ediliyordu, mesela...

Silivri'dekilere muntazaman selam yollayan, Ergenekon davasına karşı çıkan Hüsamettin Cindoruk ile bir araya gelir mi, Erbakan?

28 Şubat sürecinde Refahyol devrilirken, o dönemde Hüsamettin Cindoruk'un yardımcı siyasi rollerden birini üstlenmiş olduğunu unutmuş mudur, "hafızası hala güçlü" Erbakan?

SP lideri, geçen haftaki bir ekran söyleşisinde, söz konusu ittifakla ilgili bir soruya cevap verirken "Gereken ne ise o yapılır" diyerek, Cindoruk'un da dahil olduğu bir ittifak arayışına itiraz etmedi!

*

Tam bu noktada, iki adet sorum olacak:

1. Referandum öncesinde, Şevket Kazan o sırada SP lideri olan Numan Kurtulmuş'a, Saadet Partisi'nin genel seçimde Cindoruk, Şener ve Tantan'ın partileriyle ittifak yapmasını teklif etmiş midir?

2. Kurtulmuş'un, Kazan'a cevaben "28 Şubat artıklarıyla politika yapmam. Şayet böyle bir ittifak gerçekleşirse kamuoyuna açıklarım, Erbakan Hoca'ya bunu iletiniz" dediği doğru mudur?

*

Hatırlarsanız, aylar önce Şevket Kazan ve Önder Sav'ın baş başa görüştükleri ve bu enteresan diyalogun sadece bir görüşmeden ibaret olmadığı basına yansımıştı.

Şevket Kazan-Oğuzhan Asiltürk ikilisiyle Önder Sav-Şahin Mengü ikilisi, geçen Eylül'de (referandumdan sonraki cumartesi akşamı) "hususi" bir yemekte buluşmuşlar...

O görüşmeden birkaç gün sonra, "tesadüf" bu ya, Saadet Partisi yönetimi, mahkeme kararıyla kayyuma devredilmişti.

Bu süreçte gitmişti, Numan Kurtulmuş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder