Sayfalar

HOŞGELDİNİZ, ŞEREF VERDİNİZ...

27 Şubat 2011 Pazar

Cumhuriyeti bizim kurduğumuzu bidon kafalılar niye anlamıyor!



Aziz ÜSTEL / STAR 27.02.2011

Seçimlere şunun şurasında üç ay kaldı ama Recep Tayyip Erdoğan’ı zorlayacak kimse görünmüyor ufukta. Onunla siyasi alanda güreşe soyunamayacakların ortak paydası, hatta tutkusu Erdoğan olmasın da kim olursa olsun üzerine kurulu.
Adnan Faruk’un çok güzel belirttiği gibi, Erdoğan’sız Türkiye tutkusuyla yanıp tutuşanlar kendi içlerinde ikiye ayrılıyor. Bunlardan ilki, Erdoğan’ı ne yapıp edip, siyaset sahnesinden silmek istiyor. Diğeriyse, gücünü yitirmiş, kolu kanadı kırık, müdahaleye sesini çıkaramayacak duruma gelmiş bir Erdoğan düşlüyor.

Aslında, seçim dışı yollarla Tayyip Erdoğan’ı tasfiye etmek için harcadıkları çabayı, siyaset ve sandıkta onu alt etmek için harcasalar, belki oylarını biraz olsun arttırabilirler.

Ama o kafa, o seçkinci, o elitist, o diktacı, o darbeci, o faşist kafa seçim sandığından nefret ediyor! Dahası halkı hiçe sayıyor, adam yerine koymuyor.

“Halk dediğin koyun sürüsü...

Nasıl güvenirsin ki?” mantığından vazgeçilmediği sürece, hep karanlıkta el yordamıyla ilerleyecek, ne doğru dürüst bir seçim stratejisi oluşturabilecek, ne de her zaman en doğru kararı veren milletin özlemlerine yönelik bir tek kelime edebilecek.

“Bu cumhuriyeti biz kurduk! Bu bidon kafalılar hala anlamıyor birader! Zaten bunların çoğu aptal!” diye mırıldanacaklar Türkiye’nin sokaklarında dolanırken şaşkın şaşkın, her hezimetin ardından yaptıkları gibi. Sinirlenince de suçu kendilerinde aramayacak, aptallarda (?) arayacak! Şimdi bunlar mı aydın, ‘bidon kafalılar’ mı? Siz söyleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder